ZOI Biatlon: Kuzmina daleko ispred konkurencije, Domracheva i Eckhoff do medalja

ZOI Biatlon: Kuzmina daleko ispred konkurencije, Domracheva i Eckhoff do medalja

Slovakinja je uništila konkurenciju svojim briljantnim trčanjem.

Foto: Newsnow.tasr.sk

Završeno je natjecanje u biatlonu na 12,5 kilometara masovnim startom na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu.

Nakon prvog pucanja Slovakinja Anastasiya Kuzmina očekivano je vodila bez ijedne promašene mete i imala je 3,5 sekundi prednosti ispred Šveđanke Hanne Oeberg, koja također nije imala nijedan promašaj.

Slovakinja i Šveđanka ni u drugom pucanju nisu imale nijedan promašaj, ali nije imala ni Darya Domracheva, koja je tada bila na drugom mjestu. Kuzmina je vodila s vremenom 13:56,1, 7,9 sekundi sporija bila je Bjeloruskinja, dok je Hanna Oeberg bila treća s vremenom 14:06,4.

Prvo stajaće pucanje ponudilo nam je rješenje pitanja pobjednika. Kuzmina i Talijanka Wierer bile su stopostotne, no Slovakinja je imala ogromnih 28,2 sekunde prednosti. Vitkova je bila na trećem mjestu, a Domracheva i Oeberg su s jednim promašajem bile na petom i devetom mjestu.

Iako je u posljednjem pucanju imala jedan promašeni hitac, Kuzmina je imala velikih 24,7 sekundi prednosti ispred Domracheve, dok su se za broncu borile Norvežanka Tiril Eckhoff, Šveđanka Oeberg, Talijanka Lisa Vittozzi i Norvežanka Marte Olsbu.

U cilju s vremenom 35:23,0 Kuzmina je došla do zlata ispred Domracheve, koja je zaostala 18,8 sekundi iza Slovakinje. Do bronce je uz dva promašaja došla Tiril Eckhoff i time obranila broncu iz Sočija, dok su u Top5 došle Lisa Vittozzi i Hanna Oeberg.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.