ZOI Bob: Novi doping skandal trese južnokorejski Pyeongchang!

ZOI Bob: Novi doping skandal trese južnokorejski Pyeongchang!

Ponovno problemi s dopingom.

Foto: Sportsyahoo.com

Aleksandr Krushelnitckii bio je pozitivan na meldonij te je potjeran s 23. Zimskih Olimpijskih igara u južokorejskom Pyeongchangu. Javili smo to prije nekoliko dana pa je sada upitno njegovo osvajanje brončanog odličja u mješovitim curling parovima sa svojom boljom polovicom Anastasijom Bryzgalovom.

Međutim, dogodio se novi doping skandal i to ponovo u reprezentaciji Olimpijskih Atletičara iz Rusije. Ovaj put riječ je o vozačici boba dvosjeda Nadezhi Sergeevoj. Prema pisanju ruskog Sport-Expressa, Sergeeva je u krvi imala nedozvoljenu supstancu za poboljšanje kardiovaskularnog sustava, ali u pitanju nije meldonij.

“Još nemam službenu informaciju o tome o kojoj se supstanci radi, tako da to ne mogu prokomentirati. Sve što znam je da je prošla na testu 13. veljače, ali da je onaj od pet dana kasnije bio pozitivan“, izjavio je Aleksandr Zubkov, predsjednik ruskog bob i skeleton saveza.

Inače, Sergeeva je u bobu svoj nastup završila na 12. mjestu, a tokom karijere je osvojila nekoliko medalja na ruskim natjecanjima. Ovim sportom počela se baviti 2010. godine, a prije toga je bila poznata atletičarka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.