ZOI Curling (M): Švicarci priredili iznenađenje i došli do bronce protiv branitelja naslova

ZOI Curling (M): Švicarci priredili iznenađenje i došli do bronce protiv branitelja naslova

Švicarska je osvojila broncu.

Foto: Worldcurling.org

Poznat je osvajač brončane medalje u muškoj disciplini curlinga na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu. Riječ je o momčadi Švicarske, koja je sa 7:5 bila bolja od Kanade.

Odlični Švicarci poveli su 2:0 nakon tri desetine, prije nego su s dva kamena u četvrtoj Kanađani izjednačili. Posljednji kamen pete desetine pokazao se ključnim, jer je tada Benoit Schwarz uspio progurati kamen i dati Švicarskoj novo vodstvo od dva gola prednosti, 4:2.

Kanada je tada smanjila na 4:3, prije nego je Švicarska ponovno došla do dva boda iskoristivši veliku pogrešku Kevina Koea, koji u posljednjem kanadskom kamenu nije uspio izbaciti iz kruga oba suparnička kamena, već samo jedan.

Trostruki branitelji naslova uspjeli su doći do dva boda u osmoj desetini, ali Švicarska je bila ta koja je u posljednju, desetu, ušla s vodstvom od 7:5. Kad su vidjeli da ne mogu do izjednačenja, Kanađani su predali meč.

Za brončanu momčad Švicarske nastupili su Benoit Schwartz, Claudio Paetz, Peter de Cruz, Valentin Tanner i Dominik Maerki, dok ni do medalje za Kanadu nisu uspjeli doći Kevin Koe, Marc Kennedy, Brent Lang, Ben Hebert i Scott Pfeifer te su ušli u povijest kao jedina kanadska momčad koja nije osvojila medalju u curlingu u povijesti ZOI.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.