ZOI Curling (Ž): Južna Koreja prvi polufinalist, Šveđanke blizu polufinala, Ruskinje ispale

ZOI Curling (Ž): Južna Koreja prvi polufinalist, Šveđanke blizu polufinala, Ruskinje ispale

Sutra ćemo saznati sve sudionice polufinala.

Foto: Svt.se

Žensko natjecanje u curlingu na 23. Zimskim Olimpijskim igrama približilo se kraju grupne faze. Deset kola je iza nas, a sutra ćemo nakon posljednja dva kola saznati sve sudionice polufinala.

Danas su pred nama bila tri susreta, u kojima smo vidjeli jedno iznenađenje. Kineskinje su sa 7:5 pobijedile Kanadu. U ostalim susretima domaća momčad Južne Koreje očekivano je pobijedila SAD 9:6 i time izborila polufinale, dok je Velika Britanija predvođena Eve Muirhead s 8:6 bila bolja od Japanki.

Od ostalih reprezentacija svakako vrijedi izdvojiti Švedsku, koja je u prvih pet kola upisala pet pobjeda, no s dva uzastopna poraza pala na drugo mjesto uz utakmicu manje od suparničkih momčadi na trećem, četvrtom, petom i šestom mjestu.

Prema tome, Južna Koreja sa samo jednim porazom iz sedam utakmica trenutno je prva i ide u polufinale, a iza nje se nalaze Šveđanke, kojima treba jedna pobjeda protiv Kine ili SAD-a za prolaz dalje.

Iza njih velika borba se vodi za preostala dva mjesta koja vode u polufinale. Naime, Velika Britanija i Japan zasada dijele treće mjesto s omjerom pobjeda 5-3, dok su na diobi petog mjesta Kina i SAD s omjerom 4-4. Kanada bi se eventualno mogla priključiti borbi za polufinale, jer unatoč negativnom omjeru od 3-4, ima i susret maje, dok su momčadi Olimpijskih Atletičarki iz Rusije, Švicarske i Danske i službeno ispale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.