ZOI Hokej: Finska deklasirala Južnu Koreju, Nijemci nakon produžetka pobijedili Švicarce

ZOI Hokej: Finska deklasirala Južnu Koreju, Nijemci nakon produžetka pobijedili Švicarce

Poznati su svi parovi četvrtine finala.

Foto: International Ice Hockey Federation (IIHF) / Facebook

Upravo su u južnokorejskom Pyeongchangu završila dva posljednja play-off susreta muškog hokejaškog turnira, nakon kojih smo saznali i sve sudionike četvrtine finala na 23. Zimskim Olimpijskim igrama.

Finska je u Gangneung Hockey Centre očekivano s 5:2 deklasirala Južnu Koreju. Gol Kontiole bio je dovoljan da se na predah ode s vodstvom Finaca, koji su u drugoj trećini preko istog igrača i Heiskanena povisili na 3:0. No, domaćini se vraćaju i dvama pogotcima Radunskea i Ahna smanjuju na 3:2. Ipak, Skandinavci su se pobrinuli da do iznenađenja ne dođe i pogotcima Hietanena i Manninena prošli dalje.

Puno uzbudljiviji susret vidjeli su gledatelji na Kwandong Hockey Centre, gdje su Švicarska i Njemačka igrali i produžetak. Regularni dio završio je 1:1, no nakon produžetaka Njemačka je pobijedila 2:1. Nijemce je u vodstvo doveo Pfoderl već u 79. sekundi utakmice nakon što je Almond zaradio isključenje. No, Švicarci se vraćaju i pogotkom Mosera izborili su produžetke. Ipak, već u 26. sekundi produžetka Yannic Seidenberg donio je Njemačkoj pobjedu i ponovni susret sa Švedskom.

Parovi četvrtfinala, 21.02.:

Češka vs SAD

Olimpijski Atletičari iz Rusije vs Norveška

Kanada vs Finska

Švedska vs Njemačka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.