ZOI Hokej: Finska pobijedila Njemačku, Šveđani srušili Norvežane

ZOI Hokej: Finska pobijedila Njemačku, Šveđani srušili Norvežane

Favoriti iz Skandinavije nisu imali problema.

Foto: Svt.se

Odigrane su prve dvije utakmice skupine C hokejaškog turnira na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu, a favoriti su upisali uvjerljive pobjede.

U ranije odigranom susretu Finska je s visokih 5:2 pobijedila Njemačku. Prva trećina bila je najneizvjesnija. Sami Lepisto s igračem više već u četvrtoj minuti zabio je za prednost Finske, da bi Brooks Macek također s igračem više izjednačio. Mika Pyorala je u 16. minuti vratio Fince u vodstvo, da bi Eeli Tolvanen i Lasse Kukkonen povisili na 4:1. Frank Hordler relativno brzo, u drugoj minuti posljednje trećine smanjio je na 4:2, no s novim igračem više Joonas Kemppainen postavio je konačnih 5:2.

U drugom dvoboju, onom skandinavskom, Švedska je sa 4:0 pobijedila Norvešku. Pitanje pobjednika bilo je rješeno već nakon prve trećine. Naime, prvo je u šestoj minuti Linus Omark odličnim pakom uposlio Para Lindholma, koji zabija za prednost Šveđana, da bi Anton Lander povisio na 2:0, nakon što je Lars Haugen prvotno obranio pokušaj Simona Bertilssona. U drugoj trećini nevjerojatnih 13 obrana upisao je Viktor Fasth, a u posljednjoj trećini Olimb je napravio veliku glupost prilikom gola Norveške. Naime, on je gurnuo i srušio golmana Fastha u trenutcima kada su Norvežani postigli gol pa su ga suci poništili. Do rješenja pitanja pobjednika dolazi u 49. minuti kada Dennis Everberg i Mikael Wikstrand s dva gola u samo 22 sekunde postavljaju konačnih 4:0.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.