ZOI Hokej: Njemačka izbacila branitelje naslova i izborila finale!

ZOI Hokej: Njemačka izbacila branitelje naslova i izborila finale!

Nijemci rade senzaciju za senzacijom u Pyeongchangu.

Foto: Aftonbladet.se

Drugi finalist muškog hokejaškog turnira na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu je momčad Njemačke, koja je u drugom susretu polufinala sa 4:3 pobijedila branitelje naslova, Kanađane.

Na Gangneung Hockey Centre Nijemci su poveli pogotkom Brooks Maceka s igračem više u 15. minuti. Bio je to klasičan gol s igračem više nakon dugog kruženja oko kanadske polovice.

Pravi blitzkrieg dogodio se u drugoj trećini. Matthias Plachta nakon polukontre povisio je na 2:0 u 24. minuti, da bi samo tri minute kasnije Frank Mauer nakon pogreške kanadske obrane povisio na 3:0. Gilbert Brule tada je konačno, s igračem više, smanjio na 3:1, no nevjerojatan gol s plave linije u trećoj sekundi njemačkog igrača više postigao je Patrick Hager i nakon druge trećine na semaforu je pisalo 4:1.

Već u trećoj minuti posljednje trećine nakon kontre dva na jedan Mat Robinson smanjio je na 4:2, a Dominik Kahun u 44. minuti nije iskoristio kazneni udarac za Njemačku. To je koštalo Elf, koji prima gol Dereka Royja s igračem manje deset minuta prije kraja, no do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Totalnim antihokejom, bunkerom i sa svega jednim udarcem u posljednjoj trećini, Nijemci su izborili finale protiv Olimpijskih Atletičara iz Rusije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.