ZOI Hokej: Slovenija i Slovačka pobijedili SAD i Rusiju!

ZOI Hokej: Slovenija i Slovačka pobijedili SAD i Rusiju!

Velike senzacije na otvaranju hokejaškog turnira.

Foto: International Ice Hockey Federation (IIHF) / Facebook

Konačno su započela i muška hokejaška uzbuđenja na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Natjecanje je otvoreno utakmicama prvog kola u skupini B, u kojoj su oba favorita doživjela neočekivane poraze.

Sjedinjene Američke Države izgubile su od Slovenije nakon produžetka 3:2. O’Neill i Greenway doveli su Amere u vodstvo i do 45. minute Zmajčeki nisu imali odgovora na američku igru. No, tada se ukazuje Jan Urbas i smanjuje na 2:1, da bi njegov imenjak, Jan Mursak, svega 97 sekundi prije kraja izjednačio i odveo susret u produžetak. I već u 38. sekundi produžetka Mursak svojim drugim golom donosi veliku pobjedu našim susjedima.

Na sličan način i Slovačka je pobijedila glavnog favorita natjecanja, Olimpijske Atletičare iz Rusije. Nakon svega četiri minute Gavrikov i Kaprizov doveli su Ruse do prednosti od 2:0, a do kraja trećine Olvecky i Bakoš uspjeli su izjednačiti rezultat. Za veliko slavlje samo 11 minuta prije kraja pogodio je Peter Ceresnak i donio ogromnu pobjedu outsiderima skupine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.