ZOI Pyeongchang: Službeno zatvorene 23. Zimske Olimpijske igre!

ZOI Pyeongchang: Službeno zatvorene 23. Zimske Olimpijske igre!

Iza nas je odličnih 17 dana sportskih uzbuđenja.

Foto: Olympic / Facebook

Gašenjem olimpijskog plamena i velikim vatrometom zatvorene su 23. Zimske Olimpijske igre, koje su se do 09. veljače do danas prijepodne održavale u južnokorejskom Pyeongchangu.

Prije ceremonije podijeljena su i posljednja odličja u bobu, curlingu, hokeju i skijaškom trčanju, a hrvatsku zastavu nosio je Dražen Silić, kapetan boba dvosjeda i četverosjeda, koji je dobio tu čast ispred Darije Obratov i Krešimira Crnkovića.

Bile su to nezaboravne Igre, koje će ostati upamćene po ogromnom broju senzacija, Ester Ledecki osvajačici dvije zlatne medalje u dva različita sporta, senzacionalnim osvajačima zlata u slalomu, Fridi Hansdotter i Andre Myhreru, hokejaškim naslovima Amerikanki i Rusa, njemačkim naslovima u bobu, sanjkanju i nordijskoj kombinaciji, senzacionalnim Nizozemkama brzim klizačicama, curling dominaciji Švedske, fantastičnim utrkama biatlona i skijaškog trčanja…

A gdje je tu Hrvatska? Naši sportaši nisu u Južnu Koreju otišli s prevelikim očekivanjima, a iz nje se nisu vratili ni s medaljama. Pamtit će se povijesni nastupi bob posada i sanjkašice Darije Obratov, prosječni nastupi slobodnih skijaša i najbolji ostvareni rezultat ovih Igara, 12. mjesto Filipa Zubčića u alpskoj kombinaciji.

Što se osvajača medalja tiče, najviše medalja osvojila je Norveška, njih 39, ispred Njemačke s 31 i Kanade s 29. 23 medalje osvojile su Sjedinjene Američke Države, tri manje Nizozemska, a po 17 Južna Koreja i Olimpijski Atletičari iz Rusije. Po broju zlatnih medalja Norveška i Njemačka dijele prvo mjesto s njih 14, Kanada je osvojila 11 zlatnih odličja, SAD devet, Nizozemska osam, Švedska sedam, a Južna Koreja, Švicarska, Francuska i Austrija po pet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.