ZOI Pyeongchang, Zubčić: “Ne opterećujem se medaljom, a voziti ću minimalno tri discipline“

ZOI Pyeongchang, Zubčić: “Ne opterećujem se medaljom, a voziti ću minimalno tri discipline“

Naš skijaš dao je intervju prije odlaska u Južnu Koreju.

Filip Zubčić

Hrvatsku na Zimskim Olimpijskim igrama očekuje težak zadatak. Svi smo se veselili kada su naši sportaši u Riju 2016. godine osvojili deset medalja, a ove godine i osvajanje jedne bilo bi ravno senzaciji.

Olakotna okolnost za članove naše delegacije je ta što nitko ne očekuje da osvoje medalje, nego da ostvare solidne rezultate, koji će biti poticaj i motivacija za njihove daljnje karijere. Ipak, od 20 sportaša, izdvaja se jedno ime, ono Filipa Zubčića.

Naš najbolji skijaš ove sezone je ostvario dva Top 10 plasmana i dokazao da može biti među samim svjetskim vrhom. Ovako on gleda na tu situaciju:

“Sreća je uvijek faktor koji igra veliku ulogu. Skijam dosta dobro i pokazao sam da se mogu boriti za postolje. Imam manji pritisak od favorita, kao što je Hirscher, koji nikad nije osvojio olimpijsko zlato i neću se opterećivati. Od malena smo moj otac i ja imali ideju da će ove Igre biti te na koje ću ići kao pravi skijaš, a bio bih zadovoljan Top 10 rezultatom. Smatram kako bi sve ispod 15. mjesta bilo razočarenje, a iako svi očekuju medalje zbog Janice i Ivice, ja se ne opterećujem“, izjavio je za Sportske Novosti.

Neće Filip voziti samo jednu disciplinu u Južnoj Koreji, nego tri, veleslalom i slalom te kombinaciju: “Tako je, te tri discipline ću sigurno skijati, dok za superveleslalom i spust nisam siguran“.

Samo jednom u karijeri osvojio je bodove u slalomu, na Sljemenu, dok se u kombinaciji među osvajače bodova upisao tri puta.

“Realnije je očekivati dobar rezultat u slalomu zbog dobrog startnog broja. Startat ću oko 50. mjesta, za razliku u kombinaciji gdje ću biti oko 80. No, svašta se može dogoditi i u kombinaciji. Uđeš u prvu vožnju u 30 najboljih i onda u drugoj ispadneš. Kako god bilo, navijajte za sve nas, gdje god bili. Mislim da mi skijaši imamo najviše šanse za dobar rezultat zato što nas i ima najviše“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.