ZOI Sanjkanje: Sanjke Darie Obratov ušle u Guinnessovu knjigu rekorda!

ZOI Sanjkanje: Sanjke Darie Obratov ušle u Guinnessovu knjigu rekorda!

Veliki potez naše sanjkašice.

Hrvatska sanjkašica Daria Obratov ušla je u povijest jer je postala prva hrvatska sportašica koja je na 23. Zimskim Olimpijskim igrama nastupila u tom sportu. Nažalost, nije se uspjela plasirati u finale, no po jednoj stvari će ostati zapamćena.

Indijska delegacija u južnokorejskom Pyeongchangu uručila joj je prigodan poklon kao znak zahvalnosti jer je u posljednjim danima 2017. godine na kvalifikacijama za ZOI u Njemačkoj ustupila svoje sanjke njihovom predstavniku Shivi Keshavanu, koji je vlastite strgao u prethodnom nastupu.

Iako je odmah nakon muške serije imala i svoje kvalifikacije za Južnu Koreju, Daria je odlučila posuditi mu sanjke, što se ispostavilo kao puni pogodak. Indijac je naime ostvario svoj šesti nastup na ZOI, čime je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a i Daria je kasnije izborila olimpijsku normu.

“Kada sam ga vidjela onako tužnog nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu ove kvalifikacije znače i da su mu u pitanju posljednje ZOI u karijeri. Sama sam mu ponudila svoje sanjke, a on je bio presretan. Predstavnici indijskog saveza u znak zahvalnosti su mi poklonili i jednu statuu, koju sam roditeljima već poslala kući iz Pyeongchanga“, izjavila je Daria.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.