ZOI Skiatlon: Krueger pao na početku utrke pa obišao sve i osvojio zlato!

ZOI Skiatlon: Krueger pao na početku utrke pa obišao sve i osvojio zlato!

Velika priča norveškog skiatlonca.

Foto: Timesunion.com

Na 23. Zimskim Olimpijskim igrama došlo je vrijeme i za održavanje muškog skiatlona. Nakon što su trkačice odradile svoj dio jučer pobjedom Charlotte Kalle ispred Marit Bjoergen, danas su Norvežani osvojili sve tri medalje.

Već nakon šestog kilometra slobodnog stila jedna skupina od šest trkača se odvojila, što je vrlo atipično za ovu fazu natjecanja. Inače, vremenski uvjeti bili su dosta nepogodni, snijeg je bio pretvrd, dok je bilo čak minus 16 stupnjeva, samo pet manje od dozvoljenog.

Iako je vodio prvih 13 kilometara, Finac Iivo Niskanen na polovici utrke zauzeo je četvrto mjesto, a na vodećim pozicijama bili su Norvežanin Klaebo, Kanađanin Harvey i Francuz Gaillard. Od naših predstavnika na polovici utrke Krešimir Crnković bio je 58. sa 4:03 minute zaostatka, dok je Edi Dadić bio 60. sa 4:16 minuta zaostatka.

Na ulasku u posljednji krug Norvežanin Simen Hegstad Krueger, koji je u prvim sekundama utrke pao i izgubio dosta vremena, odvojio se od ostatka i napravio skoro deset sekundi prednosti ispred Britanca Musgravea. Ubrzo je Simen stvorio ogromnih 25 sekundi prednosti i u konačnici s vremenom 1:16,20 osvojio zlato. Za upotpunjenje norveškog slavlja, Sundby je uzeo srebro, a Holund broncu.

Od naših predstavnika, Krešimir Crnković zauzeo je 53. mjesto, dok je Edi Dadić odustao nakon 22. kilometra utrke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.