ZOI Skijanje: Moelgg vodeća, Popović se teško ozlijedila, Komšić i Štimac izvan 30 najboljih

ZOI Skijanje: Moelgg vodeća, Popović se teško ozlijedila, Komšić i Štimac izvan 30 najboljih

Naše skijašice nisu najbolje odradile prvu vožnju.

Foto: Repubblica.it

Vjetar se konačno smirio i skijašice su odradile prvu vožnju veleslaloma, koji je bio zakazan prije tri dana. Na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu Talijanke su najbolje iskoristile postavljanje staze Talijana na Yongpyong Alpine Centre.

Naime, Manuela Moelgg je krenula kao prva i završila na prvom mjestu nakon prve vožnje s vremenom 1:10,62. Njezine sunarodnjakinje Federica Brignone i Marta Bassino završile su na trećem i petom mjestu, a u najboljih deset došla je i Sofia Goggia.

Od ostalih skijašica, na drugom mjestu trenutno je Mikaela Shiffrin s 20 stotinki zaostatka, Norvežanka Mowinckel je trenutno četvrtoplasirana, a s po 60 i 70 stotinki zaostatka na šestom i sedmom mjestu su Šveđanke Sara Hector i Frida Hansdotter. Svjetska prvakinja iz Francuske, Tessa Worley, trenutno je na 14. mjestu.

Što se naših skijašica tiče, prva je na stazu krenula Leona Popović. Sa startnim brojem 30 nakon prvog dijela imala je zaostatak 1,07, koji se na drugom prolaznom vremenu popeo na 2,62. Kada je zaostatak narastao na 4,66 znalo se da će biti zadnja, no tada je Leona u stilu katapulta pala na leđa, vrisnula i ostala na snijegu svega pet vrata prije cilja. Nakon tri minute pridigla se, no držala se za lijevo koljeno i šepajući se spustila do cilja. Čini se kako neće moći nastupiti u preostalim utrkama.

Ni druge dvije naše skijašice nisu se proslavile. Andrea Komšić sa 4,92 sekunde zaostatka doskijala je na 30. mjesto, što joj je u konačnici bilo dovoljno za 31. mjesto, a Ida Štimac sa 6,24 sekunde zaostatka bila je 39. u cilju te 40. na kraju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.