ZOI Skijaški skokovi: Norvežani do prvog zlata, Austrija nakon 16 godina nema medalju!

ZOI Skijaški skokovi: Norvežani do prvog zlata, Austrija nakon 16 godina nema medalju!

Uzbudljivo natjecanje skijaških skokova je iza nas.

Foto: Nrk.no

Uzbudljivim ekipnim natjecanjem završeni su skijaški skokovi na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu.

U konačnici, zlatom su se okitili Norvežani s ukupnih 1098,5 bodova. Iza njih, vodila se velika bitka za srebrno odličje, koje je u konačnici pripalo Nijemcima. Oni su imali ukupnih 1075,7 bodova te tako za svega 3,3 boda bili bolji od Poljaka, koji su se s 1072,4 boda morali zadovoljiti brončanim odličjem.

Za momčad Norveške nastupili su Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang Robert Johansson, koji su prvi put u povijesti osvojili zlato za tu skandinavsku zemlju. Njemačke boje branili su Karl Geiger, Stephan Leyhe, Richard Freitag i Andreas Wellinger, dok su Maciej Kot, Stefan Hula, Dawid Kubacki i Kamil Stoch osvojili broncu za Poljake.

Prvi put nakon 2002. godine Austrijanci nisu osvojili medalju, u kombinaciji sa Stefanom Kraftom, Manuelom Fettnerom, Gregorom Schlierenzauerom i Michaelom Hayboeckom završili su na četvrtom mjestu, dok su naši susjedi Slovenci završili kao petoplasirani, ispred Japana, Olimpijskih Atletičara iz Rusije i Finske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.