ZOI Skijaško trčanje: Dvije medalje za Norvešku, Kalla i Nilsson srebrne, SAD za povijest

ZOI Skijaško trčanje: Dvije medalje za Norvešku, Kalla i Nilsson srebrne, SAD za povijest

Završene su utrke u ekipnim sprintovima za muškarce i žene.

Foto: Svt.se

Na Alpensia Cross-Country Centre vidjeli smo dvije ekpine utrke skijaškog trčanja na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu, po jednu u ženskoj i muškoj disciplini.

U ženskoj konkurenciji već nakon pola utrke tri reprezentacije su se odvojile na vrhu. Švedska i Norveška izmjenjivali su se na prvoj poziciji, a Amerikanke su ih pratile na trećem mjestu. Međutim, na samoj ciljnoj liniji Amerikanke su došle do senzacionalnog zlata s vremenom 15:56,47, što je bilo svega 19 stotinki bolje vrijeme od Švedske, a Norveška se morala zadovoljiti broncom.

Za SAD su nastupile Kikkan Randall i Jessica Diggins, za Švedsku legendarna Charlotte Kalla i Stina Nilsson, a za Norvešku Marit Bjoergen i Maiken Caspersen.

U muškoj konkurenciji Švedska je vodila od samog početka pa do polovice utrke, no na kraju je završila na najnezahvalnijem četvrtom mjestu. Norvežani Martin Sundby i Johannes Klaebo su osvojili zlato s vremenom 15:56,26, ispred Olimpijskih Atletičara iz Rusije Denisa Spitsova i Alexandera Bolshunova, dok su Maurice Manificat i Richard Jouve osvojili broncu za Francusku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.