ZOI Skijaško trčanje: Niskanen ispred dva Rusa osvojio disciplinu na 50 kilometara

ZOI Skijaško trčanje: Niskanen ispred dva Rusa osvojio disciplinu na 50 kilometara

Kraljevska disciplina završena je pobjedom Finca.

Foto: Expressen.se

Završena je kraljevska disciplina, utrka masovnim startom na 50 kilometara za muškarce u skijaškom trčanju na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu.

Gledali smo pravu, iscrpljujuću utrku, u kojoj je prva polovica staze prošla u relativno izjednačenom stilu. Tek oko 25. kilometra pet skijaša odvojilo se od ostalih na vrhu. Bili su to Rus Bolshunov, Finac Niskanen, Kazahstanac Poltoranin, Norvežanin Holund i drugi Rus Larkov.

Taj poredak, barem kada je u pitanju tih pet pozicija, nije se mijenjao. Nakon 43. kilometra Bolshunov je vodio ispred Niskanena sa 6,7 sekundi prednosti i bilo je vidljivo kako će njih dvojica podijeliti najsjajnija odličja, jer je trećeplasirani Poltoranin kasnio 106,1 sekundu.

U borbu za broncu tri kilometra prije kraja priključili su se i Alex Harvey iz Kanade te Martin Johnsrud Sundby iz Norveške, dok je na čelu Bolshunov imao samo 0,6 sekundi prednosti ispred Niskanena.

U konačnici, samo 1,3 kilometara prije kraja Finac Iivo Niskanen krenuo je u bijeg te s vremenom 2:08:22,1 osvojio zlato. Srebrom se morao zadovoljiti Bolshunov s 18,7 sekundi zaostatka, dok je njegov sunarodnjak Larkov osvojio broncu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.