ZOI Skijaško trčanje: Zlata za Šveđanku Nilsson i Norvežanina Klaeboa

ZOI Skijaško trčanje: Zlata za Šveđanku Nilsson i Norvežanina Klaeboa

Skandinavci su nastavili vladati ovim sportom.

Foto: Aftonbladet.se

Nakon što su u skiatlonu Šveđanka Charlotte Kalla i Norvežanin Simen Hegstad Krueger osvojili zlatne medalje, njihovi sunarodnjaci ponovili su isti učinak u individualnim sprintevima skijaškog trčanja na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Na Alpensia Cross-Ctry areni prvo su o zlatu odlučivale skijašice. Zlato je osvojila Šveđanka Stina Nilsson, koja se odvojila od konkurencije na otprilike 300 metara od cilja te s vremenom 3:03,84 donijela Šveđanima drugo zlato. Iza nje s tri sekunde i tri stotinke zaostala je Norvežanka Maiken Caspersen Falla, dok je Olimpijska Atletičarka iz Rusije Yulia Belorukova osvojila broncu. Iza nje su ostale njezina sunarodnjakinja Natalia Nepryaeva, braniteljica zlata iz Švedske Hanna Falk te jedina neeuropska predstavnica, Jessica Diggins iz SAD-a.

U muškoj konkurenciji zlato je osvojio Novežanin i glavni favorit Johannes Hoesflot Klaebo, koji je od samog početka zauzeo prvo mjesto i pobijedio u vremenu 3:05,75. Sekundu i 34 stotinke zaostao je Federico Pellegrino, a samo dvije stotinke sporiji bio je Bolshunov te se morao zadovoljiti broncom. Do medalje nisu došli Norvežanin Golbeerg, Šveđanin Svensson i Finac Hakola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.