[VIDEO] ZOI Slalom: Andre Myhrer zlatom ispisao povijest, Rodeš i Kolega na 21. i 23. mjestu

[VIDEO] ZOI Slalom: Andre Myhrer zlatom ispisao povijest, Rodeš i Kolega na 21. i 23. mjestu

Šveđanin je ostvario nevjerojatni uspjeh.

Foto: Swedish Olympic Team / Facebook

Završena je utrka slaloma na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu, a svjedočili smo ispisivanju povijesti.

Naime, Šveđanin Andre Myhrer postao je najstariji osvajač medalje u povijesti ZOI kada je u pitanju slalom. On je s 35 godina i 42 dana osvojio ni manje ni više nego zlatnu medalju. S vremenom 1:38,99 bio je prvoplasirani i time potvrdio odličan nastup iz prve vožnje u kojoj je zauzeo drugo mjesto.

Senzacionalni osvajači medalja dolaze nam iz Švicarske i Austrije. Ramon Zenhaeusern iz Švicarske s 34 stotinke zaostatka osvojio je srebrnu medalju nakon što je zauzeo deveto mjesto u prvoj vožnji, dok je Michael Matt s 12. mjesta prve vožnje došao do bronce.

Iza njih ostala su tri Francuza, Noel, Pinturault i Muffat-Jeandet, a Norvežanin Henrik Kristoffersen, prvoplasirani iz prve vožnje, odustao je već na sedmim vratima.

Od naših predstavnika, Istok Rodeš je s prihvatljivih 2,42 sekunde zaostatka za Myhrerom završio na 21. mjestu, dok je Elias Kolega s 3,13 sekundi zaostatka završio na 23. mjestu. Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili utrku, a vrijedi spomenuti i kako je Marcel Hirscher odustao još u prvoj vožnji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.