ZOI Šok i nevjerica: Osvajač bronce u curlingu pozitivan na doping!?

ZOI Šok i nevjerica: Osvajač bronce u curlingu pozitivan na doping!?

Nezamislive stvari događaju se osvajaču bronce.

Foto: Thesun.co.uk

Osvajač brončane medalje u konkurenciji mješovitih parova u curlingu na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu, Aleksandr Krushelnitckii, pozitivan je na doping, prenose brojni mediji.

Iako rezultat doping testa još uvijek treba biti potvrđen, ruski mediji prenose kako je Krushelnitckiijev A uzorak pozitivan na zabranjenu supstancu meldonij te da je potreban i B uzorak, ne bi li se sa sigurnošću ova vijest mogla potvrditi. Rezultati B uzorka biti će poznati u utorak, kasno navečer.

Da podsjetimo, Aleksandr je sa svojom suprugom Anastasijom Bryzgalovom osvojio brončano odličje pobijedivši u susretu za treće mjesto Norvežane Kristin Skaslien i Magnusa Nedregottena 8:4.

Direktor odnosa s javnošću Međunarodnog Olimpijskog Odbora, Mark Adams, izjavio je da ne može komentirati ovu situaciju sve dok ne stignu rezultati B testa. Ukoliko se rezultati budu pokazali ispravnima, na MOO-u je da odluči kakva će kazna biti za člana para Olimpijskih Atletičara iz Rusije.

Inače, najpoznatiji slučaj dopinga zbog korištena meldonija imala je Maria Sharapova, koju je teniski savez kaznio s 18 mjeseci neigranja.

Naravno, internet je eksplodirao. “Kako se usuđuje nepoštovati ovaj sport?“, “Ne, ne, ne! Ovo ne može biti istina, doping u curlingu?! Što je slijedeće, doping u šahu? Nestvarno“, “Zašto je pobogu potreban doping u curlingu“, “Od svih sportova u kojima bi doping stvarno donio prednost, on ga uzme u curlingu??“, “Nisam očekivala curling i doping u istoj rečenici“, samo su neki od komentara.

Ostaje pitanje, kako je Krushelnitckii mogao napraviti takvu stvar i biti toliko nepošten i neobziran prema svojoj boljoj polovici, Anastasiji Bryzgalovoj…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.