ZOI: Šveđanke osvojile najviše medalja od svih ostalih zemalja!

ZOI: Šveđanke osvojile najviše medalja od svih ostalih zemalja!

Kakva dominacija Šveđanki u Pyeongchangu.

Foto: Svt.se

Nakon što je jutros po našem vremenu Frida Hansdotter osvojila zlatnu medalju u slalomu na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu, Švedska je postala zemlja s najviše osvojenih zlatnih medalja u ženskoj konkurenciji.

“Osjećaj biti na podiju i primati medalju bio je odličan i tek kada sam shvatila da ću dobiti zlatnu medalju mi se osmijeh nije micao s lica. Ovo znači sve, nevjerojatan je osjećaj stajati ondje, primiti olimpijsku medalju i slušati nacionalnu himnu“, izjavila je ponosna Šveđanka sa suzama u očima nakon dodjele medalja, koju joj je podijelio Stefan Holm.

Nekoliko sportskih nacija osvojilo je po tri ženska zlata. No, samo Švedska i Nizozemska imaju po četiri osvajačice medalja, a sve nizozemske dolaze iz samo jednog sporta, pogađate, brzog klizanja.

“To je vrlo zanimljivo. Mi imamo lijepi miks, mlade i iskusne osvajačice, četiri različita sporta, skijanje, biatlon, skiatlon i skijaško trčanje, dok su sve njihove iz brzog klizanja i smatram da to nas ipak izdvaja na vrh“, izjavio je Peter Reinebo, operativni menadžer olimpijskog odbora Švedske.

Da podsjetimo, Charlotte Kalla osvojila je zlato u skiatlonu, Stina Nilsson u skijaškom trčanju, a Hanna Oeberg u biatlonu, prije nego je Frida Hansdotter danas došla do zlata u skijaškom slalomu.

Na vrhu ženskih osvajačica medalja trenutno se nalaze Švedska i Nizozemska s po četiri zlata, tri zlata imaju Njemačka i Sjedinjene Američke Države, dok je Norveška na dva zlata.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.