ZOI Umjetničko klizanje: Senzacionalna Alina Zagitova osvojila zlatno odličje!

ZOI Umjetničko klizanje: Senzacionalna Alina Zagitova osvojila zlatno odličje!

Klizačice su zaključile još jedan sport na ovogodišnjim ZOI.

Foto: Washingtonpost.com

Gangneung Ice Arena po posljednji put ugostila je umjetničke klizačice na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu, a najviše razloga za slavlje imaju ruske predstavnice.

Kao i uobičajeno, od 24 klizačice posljednjih šest koje su nastupale, ujedno su bile i šest najboljih iz prvog eventa. Krenula je prvo Japanka Satoko Miyahara i s 222,38 boda došla do prvog mjesta. Uslijedila je Talijanka Carolina Kostner, koja nije mogla pratiti taj tempo i završila je iza nje za velikih deset bodova.

Uslijedila je još jedna Japanka Kaori Sakamoto, koja je bila treća pa je znala da neće dobiti medalju, a tada je krenula vodeća nakon prvog eventa, Olimpijska Atletičarka iz Rusije Alina Zagitova. Europska prvakinja odradila je perfektan nastup i s ogromnih 239,57 bodova ova 15-godišnjakinja zasjela je na prvo mjesto.

Nakon nje ostale su još dvije klizačice. Trećeplasirana iz prvog eventa, Kanađanka Kaetlyn Osmond zadržala je treće mjesto, a Ruskinja Evgenia Medvedeva, dvostruka svjetska prvakinja, s 238,26 boda zaostala je svega 1,31 bod za Alinom i osvojila srebro.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.