Zoran Mamić: “Cilj su prvenstvo i Kup, tek potom konkurentnost u Europi”

Zoran Mamić: “Cilj su prvenstvo i Kup, tek potom konkurentnost u Europi”

Ima tu i novih lica, poput Borne Barišića koji je stigao iz Osijeka te povratnika Zvonka Pamića i Dejana Radonjića.

Zoran Mamić/Foto: Gettyimages

U četvrtak ujutro Dinamo je započeo pripreme za novu sezonu. Počelo je s prozivkom trenera Zorana Mamića, a nastavilo se s treningom na kojem su bila 23 igrača.

Mamić je uoči treninga kratko rekao plan priprema: “Pripreme su vrlo kratke, intenzivne, a već u prvih 28 dana sezone nas po teškom i paklenom vremenu čeka čak 9 službenih utakmica.  Igrat ćemo u pripremama pet prijateljskih utakmica i nadamo se što manje ozljeda. Znam da će reprezentativci kojih danas nema imati jako kratku pauzu i da će biti umorni, ali takav je danas profesionalizam.” 

Ima tu i novih lica, poput Borne Barišića koji je stigao iz Osijeka te povratnika Zvonka Pamića i Dejana Radonjića. Posebno su trenirali Leonardo Sigali i Antonijo Ježina koji vuku ozljede s kraja sezone kao i kapetan Antolić koji trening odrađuje u dvorani.

Koji su ciljevi u novoj sezoni?

“Liga prvaka? To ste vi rekli, a naši su ciljevi osvojiti hrvatsko prvenstvo i Kup te biti što bolji i konkurentniji u Europi. Ne želim stavljati imperativ Lige prvaka jer s druge strane imamo 11 ili 20 igrača druge momčadi koji također rade i dat će sve od sebe za uspjeh. Naravno da mi želimo, ali idemo korak po korak. 

“Prijelazni rok još nije niti počeo i traje dva mjeseca tako da je teško sada biti siguran i nešto prognozirati, ali ja sam jako zadovoljan s igračima koje imamo. Imali smo kvalitetnu momčad, doveli smo Schildenfelda i Barišića, a s posudbe su se vratili Pamić i Radonjić tako da sam jako zadovoljan. Što se tiče prodaje igrača tu nema ništa, ne tražimo posebno niti pojačanja tako da sam uvjeren kako će ovi igrači koji su danas tu činiti 99 % momčadi koja će iznijeti prvi dio sezone”,zaključio je Mamić.

Modrima je do kraja tjedna raspored dva treninga dnevno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.