Zoran Vulić: Moja uloga je da pomognem igračima u prijelazu u seniorski nogomet

Zoran Vulić: Moja uloga je da pomognem igračima u prijelazu u seniorski nogomet

- Dosta su razjedinjeni treneri i klubovi, Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek... Tu "škripi", kaže Vulić

Zoran Vulić/Getty Images

Hrvatska U-19 reprezentacija izborila je plasman u elitno kolo kvalifikacija. Hrvatska je bila domaćin turnira i osvojila je prvo mjesto u skupini pobijedivši Estoniju (1:0) i Island (4:1), te remiziravši protiv Turske (0:0). Izbornik Zoran Vulić u razgovoru za sportnedjeljom progovorio je o tome kako je uvijek htio raditi s mladima.

– Silom prilika Luka Bonačić me doveo za pomoćnika u Hajduku i tu sam ostao dugi niza godina. Želja je uvijek uvijek bila raditi s mladima jer tu mogu puno dati, ustvrdio je Zoran Vulić, izbornik U-19 reprezentacije.

– Moja uloga je da pomognem igračima u prijelazu iz U-19 u seniorski nogomet, u tom delikatnom periodu. Disciplina mora postojati, ali i rad i prijateljstvo. Imamo talent, ako ga izgubimo, loše nam se piše. Dosta su razjedinjeni treneri i klubovi, Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek… Tu “škripi”, moramo surađivati puno više, rekao je Vulić koji smatra da Niki Kovaču treba dati vremena.

– Trebamo dati čovjeku vremena za prilagodbu, došlo je do smjene generacije. On je mladi trener i svi mu moramo pomoći. Najlakše je kritizriati, najlakše je govoriti da nešto ne valja, a većina ne bi napravila ni 80 posto koliko i izbornik, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.