Zovite Aramisa Naglića za pobjedu: Zadar nanio prvi poraz prvaku!

Zovite Aramisa Naglića za pobjedu: Zadar nanio prvi poraz prvaku!

Mogu li Aramisovi izabranici ove sezone srušiti uzdrmaloga diva s košarkaškoga trona?

Zadrova forma nastavlja impresionirati sve pratitelje hrvatske košarke.

U izostanku jake Cibone ove szeone, Zadar je iskočio kao najveća prijetnja Cedeviti ove sezone što je i pokazao večeras velikom pobjedom na domaćem terenu rezultatom 83-72. Već uigrana momčad Aramisa Naglića od samoga je početka odredila ritam utakmice. Cedevitine zvijezde nisu se najbolje snašle u toj atmosferi (44% šuta) te su većinu susreta kaskale za domaćinom za nekoliko koševa.

Istina, u početku je djelovalo kako će Cedevita nakon početnog vodstva 8-14 pobjeći, ali tada se ukazao toliko puta prozvani Lovre Bašić te vratio vodstvo svome klubu i tako umirio domaće navijače.

U drugoj četvrtini je Zadar pak bio taj koji je imao priliku prelomiti susret, ali Musa je uspio zadržati Cedevitu da ne potone do kraja (42-36). U drugome poluvremenu je Cedevita imala svoj zadnji svjetli trenutak – na krilima Markote i Stipanovića uspjela je u zadnjoj četvrtini ponovno uzeti vodstvo (66-67) koje je ubrzo bilo pregaženo zadarskom serijom 10-0 kojom je domaćin faktički utakmicu odriješio svake napetosti.

Preston Knowles odigrao je još jednu dobru utakmicu u nizu te je susret završio s 20 koševa. Kod Cedevite teško je reći tko je bio raspoložen. Damir Markota je susret završio s 13 koševa, dok je njegov sekundant u ovome susretu, Andrija Stipanović, susret završio s 12 koševa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.