ZPOI: Hrvatska paraolimpijska reprezentacija otputovala u Pyeongchang!

ZPOI: Hrvatska paraolimpijska reprezentacija otputovala u Pyeongchang!

Naši Paraolimpijci otputovali su u Južnu Koreju.

Foto: Novilist.hr

Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) na novinarskoj konferenciji u hotelu Antunović, predstavio je hrvatsku paraolimpijsku reprezentaciju, koja će sudjelovati na 12. Zimskim Paraolimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu između 09. i 18. ožujka.

Hrvatska će u Južnoj Koreji imati sedam predstavnika iz tri sporta. Tako će u alpskom skijanju nastupiti Lovro Dokić, Eva Goluža, Damir Mizdrak i Dino Sokolović, u nordijskom skijanju Antun Bošnjaković i Josip Zima, a Bruno Bošnjak u snowboardingu. Jedina ženska paraolimpijka, 17-godišnja Eva Goluža, nosit će zastavu na svečanom otvaranju.

“U Pyeongchangu ćemo po peti put nastupiti na Zimskim Paraolimpijskim igrama. Debitirali smo još 2002. godine u Salt Lake Cityju, a zasada smo na njima imali ukupno sedam sportaša i to svih sedam skijaša. Sad imamo predstavnike u tri sporta, što je veliki korak unaprijed. Želim da naši sportaši budu odlučni i hrabri, jer sreća prati hrabre“, izjavio je novi – stari predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Najviše očekivanja zasigurno imamo od Dine Sokolovića, koji je prije četiri godine u Sočiju bio na korak do medalje u konkurenciji sjedećih skijaša: “Nadam se da se neće ponoviti Soči gdje sam izletio sa staze. Daj Bože da se vratim s kojom medaljom, a očekujem puno bolje vremenske uvjete u Južnoj Koreji“, izjavio je.

Druge ZPOI bit će za Damira Mizdraka, koji je u Sočiju u konkurenciji slijepih i slabovidnih sportaša osvojio 12. mjesto u slalomu: “Velika je čast što ću imati priliku braniti boje svoje zemlje. U Sočiju sam bio out-sider i stjecao iskustvo, a sada se nadam da ću odvoziti svoje najbolje vožnje“, optimističan je bio Damir.

Hrvatska Paraolimpijska reprezentacija još jučer u kasnim noćnim satima otputovala je u Pyeongchang, a svečana ceremonija otvaranja održat će se na Olympic stadionu na kojemu je bilo otvaranje i ZOI 09. ožujka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.