Zrinka Antonijević, Josip Šušnjara, Ivica Putnik i Marko Lišnić brane boje hrvatskog biljara na SP-u

Zrinka Antonijević, Josip Šušnjara, Ivica Putnik i Marko Lišnić brane boje hrvatskog biljara na SP-u

Hrvatska reprezentacija prvi nastup ima 29. srpnja u 13 sati (7 sati po hrvatskom vremenu). Istog dana ali od 18.30 (14.30 po hrvatskom vremenu) Hrvatska igra protiv Kine

Ivica Putnik

Kina je domaćin Svjetskog timskog prvenstva u biljaru koje će se odigrati od 28. srpnja do 2. kolovoza u Pekingu. Na turniru će nastupiti 25 reprezentacija među kojima je i Hrvatska.

Naslov prvaka svijeta od prije dvije godine brani Tajvan koji je u finalu pobijedio Japan. Treće mjesto su podijelili Kina i Velika Britanija nakon poraza od Japana (na penale 6 – 4) odnosno od Tajvana. Hrvatska je plasman na SP zaslužila odličnim igrama na nedavno završenom EP i osvojenim petim mjestom.

U prvom dijelu natjecanja reprezentacije će igrati po grupama nakon kojih od osmine finala slijedi eliminacijska faza. Hrvatska se nalazi u grupi B u kojoj se još nalaze: Kina, Hong Kong, Švedska i Mongolija.

Hrvatska reprezentacija svoj prvi nastup ima 29. srpnja u 13 sati (7 sati po hrvatskom vremenu). Istog dana ali od 18.30  (14.30 po hrvatskom vremenu) Hrvatska igra protiv Kine. Sljedećeg dana (30. srpanj) također dva meča.

U jutarnjem terminu Hrvatska igra protiv Švedske dok od 18.30 igra zadnji meč grupe protiv Mongolije. Format natjecanja zahtijeva od reprezentacija da nastupaju s tri muška i jednim ženskim predstavnikom. Boje Hrvatske brane: Zrinka Antonijević, Josip Šušnjara, Ivica Putnik i Marko Lišnić.

Jedan susret se igra na tri izmjene odnosno šest mečeva. Svaki meč vrijedi po jedan poen. U prvoj izmjeni se igra osmica do 6 (jedan muški singl i muški parovi). U drugoj izmjeni se igra devetka do 8 (muški i ženski singl). U trećoj posljednjoj izmjeni igra se desetka do 7 (muški singl i mješoviti par).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.