Zubčić: “Polako hvatam najbolje”

Zubčić: “Polako hvatam najbolje”

Mladi hrvatski skijaš u novu sezonu kreće s novim nadanjima...

Mladi hrvatski skijaš Filip Zubčić na otvaranju skijaške sezone u Söldenu ostvario je odličan uspjeh, doskijao do 12. mjesta u veleslalomu te najavio kako bi ovo mogla biti sezona u kojoj će se konačno progurati među elitu i opravdati talent, osobito u tehničkim disciplinama i ‘njegovu’ veleslalomu.

“Otvaranje sezone bilo je i bolje od očekivanoga jer smo priželjkivali nekoliko bodova pa je 12. mjesto stvarno izvrstan rezultat. Plan je dovesti veleslalom i slalom na višu razinu, a tek poslije toga počet ćemo razmišljati o nastupima i u superveleslalomima te superkombinacijama”, kazao je Zubčić tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Otkrio je mladi skijaš kako će stanku zbog otkazanih utrka u Leviju iskoristiti za kratko produženje boravka u Zagrebu, nakon čega slijede nastupi na dva FIS slaloma u Austriji te konačni odlazak u Sjedinjene Američke Države, gdje se nastavlja natjecanje u Svjetskome kupu.

Osvrnuo se i na stanje najboljeg našeg skijaša. “Ivica je još uvijek vođa momčadi, dok je god ovdje bit će tako. Najbolji je hrvatski skijaš i prvi je počeo ostvarivati vrhunske rezultate… Ivica je dobro, skija mnogo bolje negoli za vrijeme ljetnih priprema i vjerujem kako će napraviti jako dobre rezultate.”

Premda je trenutačno vrlo dobar, s napretkom i velikim najavama ne želi požurivati. “Skijanjem se bavim od svoje šeste godine, maksimalno sam mu se posvetio tako da se u bližoj budućnosti nadam i rezultatima blizu postolja. No, polako – vidjet ćemo. U veleslalomu polako hvatam priključak s najboljima, prošle sam sezone vidio da mogu konkurirati velikim skijašima, shvatio da nisu nedodirljivi… Samo treba dobro odskijati i rezultati će doći”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.