Žunić: “Strah me onoga što će me dočekati u Hrvatskoj”

Žunić: “Strah me onoga što će me dočekati u Hrvatskoj”

Hrvatski atletičar vraća se u Hrvatsku nakon posljednjeg natjecanja za Sveučilište u Floridi...

Hrvatski atletičar Stipe Žunić okončao je svoju američku sveučilišnu karijeru. Zadraninu je za kraj pripalo treće mjesto u finalu NCAA prvenstva, a njegova je kugla u Eugeneu letjela do 20.30 metara.

“Završni ispit, praksa i diploma je tu… No, ispiti, iseljavanje i konstrukcije na stadionu učinili su to da uopće nisam trenirao na otvorenom pa stoga mogu biti sretan i trećim mjestom”, izjavio je Žunić za SN. “Ono malo što sam trenirao, trenirao sam s bagerima. Ako takav, iz učionice, mogu baciti 20.30 metara onda…”

Otkrio je dvoranski NCAA prvak i kako mu je ozlijeđen kažiprst, zbog čega gotovo kao da baca iz dlana. No, sve će se to vrlo brzo sanirati i krenuti dalje. Očekivanja od Stipe su velika, no on se na to previše ne osvrće.

“Uspio sam se isključiti od tih očekivanja, ali mnogo sam bio pod stresom i zbog škole. Nije to baš lako kako neki misle. Trener zna kakve smo uvjete imali, odnosno nismo posljednja tri mjeseca pa je i na sve ovo jako, jako ponosan. Gotovo se rasplakao”, smije se Žunić.

Slijedi povratak kući i malo odmora u svom Zadru. “Odmor pa pripreme za SP u Pekingu. Iskreno, strah me što će biti kad dođem doma. Ne čekaju me nikakvi uvjeti, morat ću nešto ‘izmisliti’ – napraviti krug za bacanje u Zadru, nabaviti utege… Dobro je što se uvijek mogu vratiti na Sveučilište i, budući da sam bio prvak Amerike, koristiti sve uvjete za rad tamo”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.