Audi FIS Svjetski skijaški kup “Snow Queen Trophy” 2017 – Zagreb/Sljeme

Zuzulova brani prvo mjesto druge vožnje, Popović nakon izlijetanja ne krije razočarenje

Zuzulova brani prvo mjesto druge vožnje, Popović nakon izlijetanja ne krije razočarenje

Hrvatska predstavnica Leona Popović: 'Dešavaju se takve stvari. Ipak se bavimo skijanjem, izlijetanja su normalna. '

Leone Popović, foto: SPORT-IT

Prva je danas sa startne pozicije na Sljemenu krenula Veronika Velez-Zuzulova. Odlučeno je tako ždrijebom koji se jučer održao na Trgu bana Jelačića. Drugo mjesto pripalo je Šveđanki Fridi Hansdotter koja je na Sljemenu već osvojila drugo mjesto. Čehinja Šarka Strachova izvukla je treće mjesto dok je četvrta pozicija pripala Švicarki Wendy Holdener koja nije mogla doći na ždrijeb zbog temperature. Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu i trenutačno vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa kao i najbolja slalomašica ove sezone, Amerikanka Mikaela Shiffrin izvukla je startni broj pet, dok je jedina hrvatska predstavnica 19-godišnja Leona Popović imala broj 61, a za utrku je prijavljeno 67 skijašica.

Prva vožnja ženskog slaloma počela je danas u 13 sati, a najboljih 30 plasiralo se u drugu vožnju koja je na programu od 16.15 sati. Ovo su rezultati prve vožnje…

Vodeća skijašica svijeta, Amerikanka Mikaela Shiffrin svoj je pohod na treći uzastopni trijumf na sljemenskom Crvenom spustu završila već nakon tridesetak sekundi skijanja u prvoj vožnji, a za pogrešku koju je napravila okrivila je isključivo sebe. “Nagazila sam vrata, to je bio problem. Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva”, zaključuje Shriffin dodavši: “Staza je bila vrlo brza. Obično mi takvi uvjeti izrazito odgovaraju, ali napravila sam jedan mali pogrešan pokret, skija mi je otišla s krive strane vrata i to je moja pogreška, bez obzira na eventualne rupe ili čudno svjetlo.” 

Osim Shiffrin, do cilja prve vožnje 11. izdanja Trofeja Snježne kraljice na zahtjevnoj stazi nisu stigle ni još dvije od prve četiri slalomašice u ovoj sezoni, Norvežanka Nina Loeseth i Švicarka Wendy Holdener. To je iskoristila iskusna Slovakinja Veronika Velez Zuzulova koja je sa startnim broj 1 ostvarila najbolje vrijeme prve vožnje (1:00.49) te ostvarila 39 stotinki sekunde prednosti pred Austrijankom Bernardette Schild, a 41 stotinku bila brža od Čehinje Šarke Strachove.

Naša jedina predstavnica Leona Popović  na 11. izdanju Trofeja Snježne kraljice je na stazu izašla pred kraj startne liste s brojem 61 i izdržala 15-ak sekundi, prije nego što je izletila, baš kao što joj se to dogodilo i prije dvije godne u debiju na Crvenom spustu. “Dosta sam razočarana, ali dešavaju se takve stvari. Ipak se bavimo skijanjem, izlijetanja su normalna. Ostala sam u stražnjem položaju i kako je led, jednostavno me samo odnijelo“, prokomentirala je te nakraju zaključila kako je  ‘svaka utrka Svjetskog kupa  prilika…’ i bit će još takvih prilika za naše predstavnike.

Od 16.15 počinje druga vožnja slaloma Svjetskoga kupa za skijašice na zagrebačkom Sljemenu.  Drugu slalomsku vožnju otvorit će Ruskinja Ksenia Alopina. Budući da su Alopina i Bjeloruskinja Marija Shankova ostvarile isto vrijeme u prvoj vožnji, očekuje nas u nastavku nastup 31 skijašice.

Posljednja će se niz Crveni spust spustiti slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova, vodeća nakon prve vožnje. Zuzulova je bila 39 stotinki brža od Austrijanke Bernadette Schild te 41 stotinku od Čehinje Šarke Strachove.

Prijenos utrke na drugom programu HRT-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.