Zvijezda Arsenala otkrila priču svoga oca

Zvijezda Arsenala otkrila priču svoga oca

Pročitajte veliku ispovijest talentiranog reprezentativca Švicarske.

Foto: Fifa.com

Život često piše različite priče, neke od njih su tužne, pogotovo ako su vezane za obitelj. Jedna takva vrlo emotivna, obiteljska, vezana je uz jednog od najboljih nogometaša londonskog Arsenala.

25-godišnji švicarski nogometaš i reprezentativac albanskog porijekla Granit Xhaka danas je član jedne od najboljih i najslavnijih momčadi engleskog Premiershipa, londonskog Arsenala.

Za reprezentaciju Švicarske debitirao je 2011. godine, a sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine kao švicarski reprezentativac. Rođen u Baselu, svoju je nogometnu karijeru započeo upravo u tom gradu, odnosno istoimenom klubu. U profesionalnoj karijeri još je nastupao samo za Borussiju Monchengladbach.

Kroz život ga je pratila i teška obiteljska situacija. Naime, otac Ragip osuđen je 1986. godine kao 22-godišnjak na šest godina zatvora zbog svojih stavova protiv tadašnje vlasti.

Granitova priča nije potpuna jer mu otac nije ispričao sve što se događalo, odlučio je sina zaštititi od te obiteljske sudbine. Mnoge stvari uvjeren je, neće nikad saznati. “Prvih nekoliko mjeseci u zatvoru nije bilo problema, a onda su ga počeli udarati. Njegova priča me dirnula i ponekad ga zamolim da mi je ispriča ponovo. Mislim da još uvijek nije ispričao sve i osjećam da puno toga skriva”, prisjeća se švicarski reprezentativac.

Otac mu je poslije odsluženja zatvorske kazne odselio u Švicarsku. Granit se tamo i rodio, a s vremenom zavolio i zaigrao nogomet te je danas švicarski nogometni reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.