1.HNL: Dan kartona i penala

1.HNL: Dan kartona i penala

Komen Andrić sa 10 golova prvi je strijelac lige.

Odigrane su dvije utakmice 16. kola MAXtv Prve HNL, a u tim utakmicama suci su dosudili čak tri kaznena udarca i podijelili tri crvena i čak 18 žutih kartona.

U prvoj utakmici na Aldo Drosini sastali su se Istra 1961 i Inter iz Zaprešića. Zaprešićani su došli u vodstvo preko prvog strijelca lige Komena Andrića koji je realizirao kazneni udarac koji je sam izborio nakon prekršaja Julia Rodrigueza. U 41. minuti došlo je do naguravanja gdje je sudac Fran Jović podijelio četiri žuta kartona, po dva svakoj momčadi. Minutu prije isteka susreta Agustin Cardozo skrivio je još jedan kazneni udarac za što je dobio drugi žuti karton, a Andrić je još jednom bio siguran. Zabio je 10 gol ove sezone. U sudačkoj nadoknadi glupost je napravio Andrej Šimunec koji je zbog odugovlačenja izvođenja auta dobio drugi žuti karton, odnosno crveni.

Susret između Lokomotive i Slaven Belupa završio je miroljubivom podijelom bodova, ali na terenu i nije bilo baš tako. U prvom poluvremenu nisu malobrojni gledatelji u Kranjčevičevoj imali nešto puno za vidjeti. U 49. minuti Luka Ivanušec ruši Davida Puclina, a sudac Duje Strukan pokazuje na bijelu točku. Roei Gordana zabio je za vodstvo Farmaceuta. Lokosi su izjednačili golom Mytra Uzunija u 80. minuti, a do kraja susreta je pocrvenio Bruno Bogojević. Strukan je u posljednjih 15 minuta pokazao šest žutih i jedan crveni karton.

Istra 1961 – Inter Zaprešić 0:2 (Andrić u 27. i 90. minuti)

Lokomotiva – Slaven Belupo 1:1 (Uzuni u 80. minuti; Gordana u 50. minuti)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.