14. osječki Ferivi polumaraton

14. osječki Ferivi polumaraton

Zaljubljenici u trčanje i zdrav način življenja trčali su ulicama u gradu srca Slavonije.

7.travnja Osijek je ugostio više od 1000 ljudi koji obožavaju ovaj sport. Ispunjene radošću ulice su bile pune natjecatelja, od onih najmanjih pa sve do onih koji se profesionalnije i redovitije bave ovim sportom.  Također Osijekove ljepote promovirane su ovom utrkom, trkači su čak prolazili trčeći kraj sajma antikviteta u Tvrđi.

Ferivi polumaraton ponovno nas je uvjerio da trčanje nije samo sport nego njime poboljšavamo kondiciju, vitalnost, smanjujemo stres i iznimno ga je lako zavoljeti.

One koje svrstavamo u atletičare te redovito se bave ovim sportom trčali su u najdužoj dionici od čak 21.097 metara. Građani Osijeka rado su se okušali u utrci “Jel trčiš lega” od 5.000 metara. Naši najmlađi trčali su najkraću dionicu  250 metara. Dok djeca 2007.godište trostruko dužoj stazi te oni par godina stariji na  1.500 metara.

“Osjetite snagu svog tijela, umirujući ritam koji trčanjem proizvodite i pozdravite proljeće onako kako mu to i dolikuje” – motivacijska je poruka ovogodišnjeg osječkog polumaratona.

Ovu akciju rado je podupro Toni Brdarić iz Odjela za sport. U tome mu se pridružio i glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.

Na ovaj Ferivi maraton okupilo se puno trkača u različitim kategorijama, svi se slažu kako je važnije bilo sudjelovati nego natjecanje za najbolji plasman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.