15. Osječki Ferivi polumaraton

15. Osječki Ferivi polumaraton

Ovogodišnji novitet je štafetna utrka 3×7 km.

U subotu 6. travnja 2019. godine održava se 15. jubilarni „Osječki Ferivi polumaraton“, atletska priredba u tradicionalnoj organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol. Prema prijavama, očekuje se nastup oko 1.300 sudionika koji će se ove godine nadmetati u tri utrke: uz glavnu utrku, odnosno pojedinačni polumaraton (21,1 km), na rasporedu je utrka građana pod nazivom „ Jel’ trčiš lega” (5 km), a novitet je štafetna utrka 3×7 km.

Početak utrka je u 10.30 i 10.45 (5 km) sati s Trga Ante Starčevića, a trči se na ruti koja je uspostavljena prošle godine: natjecatelji se kreću prema zapadnom dijelu grada, te se šetnicom uz Dravu vraćaju prema Trgu Ante Starčevića, cestom do Zelenog polja i nazad kroz Tvrđu na lijevu obalu Drave preko visećeg mosta te povratkom šetnicom do početne točke utrke.

Zbog rastućeg interesa, tradicionalna uvertira s dječjim utrkama održat će se dan ranije, 5. travnja (petak) u 17 sati na Gornjodravskoj obali (start kod „Galije“), a predškolska i školska djeca će se utrkivati na dionicama od 300, 800 i 1.600 metara.

Uz sponzorski paket za sve prijavljene natjecatelje, novčane nagrade su predviđene za prva tri mjesta (200, 150, 100 kn) po spolnim kategorijama, odnosno prvih pet (od 1.000 do 300 kn) u ukupnom plasmanu polumaratona, uz medalje i pokale koji se dijele i najbržima u utrci građana i dječjim utrkama.

izvor: zsugos

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.