17 godina od velikog uspjeha: Uoči bečke Austrije Osijek se prisjeća sjajne pobjede nad Rapidom

17 godina od velikog uspjeha: Uoči bečke Austrije Osijek se prisjeća sjajne pobjede nad Rapidom

Osijek večeras od 20:45 na svom stadionu igra jednu od najvećih europskih utakmica u povijesti kluba. Protivnik Osječana će biti bečka Austrija, a ulog su skupine Europa Lige. Uspije li se Osijek probiti u skupine navedenog natjecanja biti će to veliki uspjeh za klub koji je natjecanje počeo u prvom pretkolu EL-a.

Upravo ove godine Osijek slavi jednu vrlo važnu europsku obljetnicu. Naime, Osijek je u listopadu 2000. godine igrao drugo kolo kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA, a Osječani su prolazak dalje tražili protiv bečkog Rapida pred 11.000 gledatelja. Tada je trener Stanko Mršić na teren izveo ovu jedanaestorku: Balić, Vuica, Neretljak, Beljan, Prišć, Gašpar, Brkić, Beširević, Bjelica, Turković i Mitu, dok su još ušli Ergović, Vuka i Jukić.

U prvome je poluvremenu za prvu veću šansu domaćih trebalo čekati sve do 27. minute. Tada je Osijeku dosuđen slobodni udarac iz kojeg Nenad Bjelica posprema loptu u gol uz pomoć protivničkog „živog zida“ za euforiju na Gradskom vrtu. No, prednost nije dugo trajala, desetak minuta kasnije nakon pogreške Gašpara, Željko Radović zabija za Zelene i izjednačenje 1:1. Tim se rezultatom otišlo u svlačionice.

U nastavku susreta Osijek ne uspijeva realizirati nekoliko obećavajućih situacija, ali je pokazao apsolutnu prevlast na terenu tijekom cijelog susreta. Sve do 90. minute mislilo se da će susret završiti neriješeno, no onda sudac Duhamel nakon prekršaja nad Ergovićem u kaznenom prostoru, pokazuje na bijelu točku sa koje je siguran bio Bjelica, zahvaljujući kome se u Beč išlo s prednošću.

U Beču su pak, Bjelica i Jukić svojim pogocima izborili treće kolo europske smotre za slavlje u gradu na Dravi.

Uoči današnjeg susreta Osijeka i Austrije Beč, zaželimo Osijeku isti, ako ne i bolji rasplet te uspješnu kvalifikaciju među ponajbolje europske klubove, jer sve u svemu, čini se da im austrijske ekipe oduvijek leže.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.