[2. DIO] Bizarni transferi HNL-a: EU zabranila transfere dva Hajdukovca u Marseille

[2. DIO] Bizarni transferi HNL-a: EU zabranila transfere dva Hajdukovca u Marseille

Pročitajte koji igrači su se našli u drugom dijelu našeg projekta.

Od ponedjeljka 16. travnja pa sve do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, svakog ponedjeljka od 13 sati budite s nama i prisjetite se najbizarnijih transfera hrvatskih nogometaša iz HNL-a u ostale lige.

Kao što znamo, 14. lipnja započinje Mundijal u Rusiji, a 13 dana ranije otvara se i ljetni prijelazni rok, no nerealno je za očekivati da će doći do velikih transfera prije završetka Svjetskog prvenstva, odnosno, dok treneri i uprave klubova ne vide velike zvijezde na najvećoj svjetskoj smotri.

Stoga smo se odlučili za novi, mini – projekt ovog portala, u kojem ćemo se posvetiti nekim od najčudnijih transfera Hrvatske Nogometne Lige.

Drugi na red došao je jedan Hajdukov dvojac. Radi se o Stipi Pletikosi i Ivanu Bošnjaku, koje su Splićani 2001. godine htjeli prodati u francuski Olympique de Marseille. Iako su obojica mjesec dana prije potpisali predugovor s francuskim velikanom, potvrda oko transfera i dalje nije bila službena.

I onda, kad su se obojica trebali pojaviti na pripremama momčadi, ispostavilo se da Francuzi imaju prevelik broj stranaca izvan Europske unije, a s obzirom da Hrvatska tada još uvijek nije bila članica EU, dogovor je propao.

Doduše, Francuzi su ispali pošteni i htjeli su potpisati službene ugovore s Bilim dvojcem i odmah ih proslijediti na posudbu u belgijski Standard de Liege, no ni Pletikosa ni Bošnjak nisu htjeli pristati na to. Odigrali su još jednu sezonu u Majstoru s mora, a onda je svatko otišao svojim putem. Plete u ukrajinski Šahtar, a Bošnjak u Al-Ittihad Tripoli iz Libije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.