3. Kongres sportskog turizma u Zadru

3. Kongres sportskog turizma u Zadru

Trodnevni program obuhvaćati će neka zanimljiva pitanja za promociju sportskog turizma u Hrvatskoj

Od 15. do 17. studenog, dvorana Krešimira Ćosića ugostiti će 3. kongres sportskog turizma u Hrvatskoj.

Kongres se realizira pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske Županije i Grada Zadra. Agencija Lux promocija je zadužena za samu organizaciju događaja, a kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor. Među partnerima kongresa su Turistička zajednica Grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i drugi.

Događaj će obilovati nizom edukacijskih predavanja i radionica, te će se ukazivati na teme kao što su doping, sport mladih, održivog razvoja sportskog turizma. Biti će organizirana prateća izložba hrvatskog sporta ali dotaknuti će se i teme razvoja golf turizma u hrvatskoj, prema Akcijskom planu za razvoj golf ponude u hrvatskoj.

Cilj ovog kongresa je animirati  i potaknuti turističke djelatnike da razmijene iskustva i informacije, usvoje nova znanja od vrhunskih stručnjaka iz prakse, obnove kontakte i znanja koja će okupljenima pomoći da dostignu bolje poslovne rezultate na destinacijama iz kojih dolaze, putem spoja turizma i sporta. Cilj  je potaknuti mlade, sportaše i studente da svoj potencijal u sportu razviju naknadno i na poslovnom planu i putem sportskog turizma.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.