35 medalja za hrvatske skakače u vodu na Trofeju Beograd

35 medalja za hrvatske skakače u vodu na Trofeju Beograd

17 zlata, 11 srebra i sedam bronci osvojili su hrvatski predstavnici.

Trofej Beograda ove godine okupio je 15 klubova iz 6 država među kojima su sudjelovala i 3 hrvatska kluba – KSV Arno, KSV Medveščak i KSV Primorje 2010. Hrvatski klubovi osvojili su čak 17 zlatnih, 11 srebrnih i 7 brončanih medalja.

Titulu najuspješnijeg kluba, drugu godinu zaredom, odnio je KSV Medveščak. Ovo natjecanje donijelo nam je još jedan nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje se ove godine održava u ruskom Kazanu za koji je zaslužan Maro Kokić (KSV Medveščak) koji je ostvario normu HSSV-u u disciplini daska 1m.

Najuspješniji natjecatelj sa sva četiri osvojena zlata bio je kadet C Luka Martinović (KSV Medveščak). Odličan je bio i njegov klupski kolega Jan Mufić sa osvojenom zlatom, dva srebra i broncom.

Sve zlatne medalje u individualnim disciplinama osvojio je i kadet D Vito Krilić (KSV Medveščak), dok je njegov brat Roko Krilić u kategoriji juniora B osvojio dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Već spomenuti MARO KOKIĆ, osim zlatne medalje u disciplini daska 1m osvojio je još jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.

U kategoriji najmlađih limača istaknuo se Gino Longin (KSV Arno) koji se na najvišu stepenicu postolja penjao u disciplini daska 1m, dok je s daske 3m osvojio brončanu medalju. Još jedan perspektivan limač je i Lovro Štambak (KSV Medveščak) koji je na obje discipline osvojio srebrnu medalju. U kategoriji juniora A brončanu medalju s daske 3m osvojio je Sven Vale (Primorje 2010).

U kategoriji djevojaka najuspješnija je bila juniorka A Tessa Pavleković (KSV Medveščak) s osvojene dvije zlatne i srebrnom medaljom u disciplini daska 3m, dok je u istoj disciplini bolja bila Dolores Šuša (KSV Primorje 2010) koja je uz zlatnu medalju osvojila još i srebro. U disciplini toranj zlatom se okitila Tara Baće (KSV Medveščak).

Cijelu paletu medalja (zlato, srebro i bronca) osvojile su juniorke B Dora Tomljenović i Tesa Smolec, te kadetkinja Hana Ožanić (sve tri KSV Medveščak). Srebro u sinkro skokovima osvojila je i juniorka B Marta Sabol.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.