38 posada startalo na 42. Croatia rallyu

38 posada startalo na 42. Croatia rallyu

Otvoren je 42. Croatia rally

Ukupno 38 posada iz šest zemalja prešlo je startnu rampu na porečkom Trgu Slobode čime je svečano otvoren 42. Croatia rally koji se do subote održava u Istri pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Prvi natjecateljski dan donosi tzv. shakedown, odnosno službeni trening na kojem će posade moći podesiti svoje automobile. Prvi od današnja četiri brzinska ispita počinje u 17:19, a cilj prve etape zakazan je za 21:31. Startni broj jedan nosi turska posada Murat Bostanci i Onur Vatansever u Fordu Fiesti R5, trenutačno vodeća u poretku FIA Europskog rally trofeja. prvenstva. Jaku konkurenciju imat će u trećeplasiranima Roku Turku i Martini Lazar, koji su u Poreč stigli s Peugeotom 208 T16, te vodećima u Prvenstvu Hrvatske Juraju Šebalju i Toniju Klincu u Mitsubishi Lanceru EVO IX.

Croatia rally 11. je postaja FIA ERT-a, a sastoji se od ukupno 12 brzinskih ispita po uskim i skliskim istarskim cestama s mnogo prijevoja i skokova. Prva posada očekuje se na cilju u centru Poreča u subotu u 20:30.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.