5. KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA – POREČ

5. KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA – POREČ

BK Poreč sa zanimljivom stazu u samom zaleđu turističkog centra Poreča točnije na Stanciji Becich ugostio je peto kolo ovogodišnje lige. Staza dužine oko četri kilometra koja se nalazi na brežuljkastom dijelu vodi nas između traktorskih putova i uskih šumskih prolaza koji traže posebnu vještinu te naravno poznati spust na kojem se okupi najviše publike i prate najljepše i najbrže prolaze. Staza je bila dobro pripremljena, ali kiša koja je padala ranijih dana pobrinula se za malo skliskog ugođaja, ali svom srećom sunce koje se sramežljivo probijalo kroz oblake situaciju je poboljšavalo iz kruga u krug.

Na startu se tako u kategorijama U7, U9 i U11 našlo desetak “zimskih medvjedića” koji su zagrijali publiku i druge natjecatelje njihovom vožnjom. Ideja je lige da se i najmlađima pruži mogućnost vožnje “utrke” kroz zimu kao i njihovim većim uzorima, a oni u tome uživaju što je najvažniji dio.

U kategoriji U11 tako je najbrži bio Starman Gal ispred Privarat Leona, Vida Žufića i Matie Žufića, dok je kod U9 Turčić Marko bio brži od Privrat Luke i Hrelje Tonia. Janežić Meta bila je najbolja u kategoriji U9 cura, dok je svoju prvu utrku u životu u kategoriju U7 odvozio i Curić Rene u kategoriji U7. Svi ovi “medvjedići” su pružili publici pogled na žustru borbu na mini stazi te tako na kraju zaslužili srdačan pljesak.

Letećim startom krenuli uz budno oko pratitelja ostalih stotinjak natjecatelja na borbu za bolju poziciju nakon uspona i ulaska u uske šumske šikane. Kod početnika U13 najbržio je bio Janežić Luka (Energija Team) ispred Ivana Peruško (BK AXA) i Ivančić Giania (KBBXS Adrenalina), u kategoriji U15 Starman Jaka (Calcit Bike) je odnio pobjedu ispred Smolnikar Jakoba (Energija Team), a Losinskiy Nikita (BK MTB Istra Pazin) je bio treći . U kategoriji U15 curica pobjedu je odnijela Janežić Ana (Energija Team) ispred Mastrangelo Alessie.

 Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) je bio najbrži kadet na stazi, a Mahmić Nedžad (ARBO Denzel Cliff Wien) i Vita Movrin (Energija Team) najbrži juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) kao najbrži senior na stazi stao je na postolje kao i lanjski pobjednik lige Janez Dejak (Energija Team) u Master A. Kliba Valter (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u Master B, Mauro Hek (BBK MTB Istra Pazin) u Master C dok je Nicol Guidolin (ASD Gruppo Vulkan) bila najbrža seniorka.

Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera došla je tako do sredine održavanja, a rezultati do sada su hvalevrijedni, ne gledajući postolja mislimo na broj djece i vozača koji iz Hrvatske, Slovenije i Italije na svakom kolu dođu provesti sat vremena u dobrom biciklističkom društvu.

Sljedeće kolo je na rasporedu na dan zaljubljenih, u našem slučaju u biciklizam, 14.2.2016 u Režancima kod BK AXA, poznatom stazom koja zadovoljava sve sudionike iz godine u godinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.