5. Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

5. Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

Turnir će se otvoriti prvom revijalnom utakmicom između ekipe Hrvatskog kluba olimpijaca i ekipe HRT – a.

Malonogometni turnir i košarka 3 na 3 održat će se na Zagrebačkom Velesajmu, NC Šalata, Paviljon I., Avenija Dubrovnik 15, Novi Zagreb u subotu, 7. travnja, od 10:00 do 14.00 sati. Predviđeni dolazak sudionika je između 9:00 i 9:30 sati. Organizatori turnira su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode.

Nakon pozdravnih govora, program će započeti zajedničkom fotografijom svih sudionika koji će podizanjem bijelih kartona podržati međunarodnu akciju „White Card“ koja simbolizira predanost mirovnim naporima u svijetu. Prije početka utakmica, svi kapetani ekipa će svečano potpisati Certifikate obećanja za stvaranje partnerstva u postizanju Globalnih ciljeva održivog razvoja. Turnir će se otvoriti prvom revijalnom utakmicom između ekipe Hrvatskog kluba olimpijaca i ekipe HRT – a.

Za sudjelovanje na turniru povodom obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir prijavljeno je 16 ekipa koje će igrati paralelno na tri terena (dva terena za mali nogomet i jedan teren za košarku 3 na 3). Ove godine ćemo u suradnji s Isusovačkom službom za izbjeglice i Hrvatskim Crvenim križem organizirati akciju prikupljanja higijenskih potrepština i prehrambenih namirnica za tražitelje azila i azilante. Stoga pozivamo sve sudionike da, sukladno svojim mogućnostima, u subotu na Velesajam donesu higijenske potrepštine, pelene te hranu (brašno, rižu, tjesteninu, ulje, šećer, mlijeko, krumpir).

Tijekom pauze između utakmica, sudionici će biti u mogućnosti igrati stolni tenis i nogomet u balonima na napuhavanje, dok će po završetku turnira biti uručeni pobjednički pehari i certifikati zahvale za sudjelovanje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.