Kolak: “Prezadovoljan sam, djevojke su ovo zaslužile”

Kolak: “Prezadovoljan sam, djevojke su ovo zaslužile”

Zvonimir Kolak poslije pobjede Hrvatske nad Turskom...

Hrvatske nogometašice opravdale su status favoritkinja u četvrtoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj, pobijedivši na Rujevici Tursku rezultatom 3:0. Računajući i prvi rujanski okršaj u gostima, ukupan je skor protiv crveno-bijelih 7:1, a novim slavljem u fantastičnom ambijentu svi su mogli biti i više nego zadovoljni.

“Prezadovoljan sam, i ambijentom i igrom, ali i odnosom prema igri. Sve je bilo divno, naravno da je lijepo kad se pobijedi s 3:0. Mislim da su djevojke ovo itekako zaslužile”, rekao nam je hrvatski izbornik Zvonimir Kolak.

Bačić: “Voljela bih stalno igrati na Rujevici”
Hrvatice pobjedom nad Turskom ostale u igri za Euro

Ponajbolja hrvatska igračica Maja Joščak morala je napustiti travnjak u 30. minuti, samo koji trenutak nakon što je postigla lijepi pogodak na asistenciju Ive Landeke. Premda se očekivalo da će nadvladati neugodnu ozljedu, to se ipak nije dogodilo. “Maja već duže vuče ozljedu koljena, nešto s tim nije u redu. Mjesec dana je pauzirala, nije igrala, ali mislili smo da će moći. Izdržala je 25 minuta, a sada imamo mjesec dana da ju pošteno izliječimo.”

Istaknuo je Kolak ekipnu homogenost mladog hrvatskog sastava. “Ne bih izdvajao ni jednu pojedinku, danas je pobijedila momčad. Sve su linije funkcionirale, i djevojke koje su ušle s klupe dale su svoj obol. Trijumf je to svih njih.”

Slijedi Mađarska u gostima, a onda – ako rezultat bude pozitivan – dvije utakmice s Rusijom koje bi mogle odlučiti putnika na Euro. “Nemamo nikakav pritisak, jedini pritisak jest da maksimalno pomladimo ekipu, što i činimo. Prema tome – sve što sada radimo s ciljem je da se podignemo iz ove ‘grozne’ pete, odnosno šeste skupine pa da ljudi počnu malo više misliti o ženskoj reprezentaciji”, zaključio je izbornik kockastih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.