Francuski predsjednik Hollande za Euro angažirao dodatnih 3.000 zaštitara

Francuski predsjednik Hollande za Euro angažirao dodatnih 3.000 zaštitara

“Odgoda EP-a nikada nije bila opcija. Želimo pokazati da sport, poput kulture i našeg načina života neće podleći pritisku i prijetnjama”, poručio je francuski predsjednik.

Hollande je naglasio kako su privatne firme već angažirale dodatnih 3.000 zaštitara, a budžet namijenjen osiguranju EP-a je povećan za 15 posto.

Naglasio je kako se očekuje da će utakmice Eura na stadionima pratiti 2,5 miliona ljudi, a još pet miliona ljudi će posjetiti navijačke zone koje će biti postavljene u 10 gradova domaćina.

“Europsko prvenstvo će biti najbolji lijek i najbolji odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Brisel. Dobro ćemo brinuti o sigurnosti za vrijeme EP-a. To je naša dužnost i kod pitanja sigurnosti neće biti nikakvih problema”, dodao je Hollande.

Ipak, priznao je kako postoji rizik od novih terorističkih napada. Stade de France u Parizu bio je jedan od ciljeva terorista prošle godine kada je u koordiniranim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba, a više od 350 je ranjeno. Broj žrtava bi svakako bio veći da je jedan od napadač uspio ući na stadion.

Europsko prvenstvo traje od 10.lipnja  do 10. srpnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.