EP U17 (Ž): Natjecanje otvorile prošlogodišnje finalistice

EP U17 (Ž): Natjecanje otvorile prošlogodišnje finalistice

Danas je u Češkoj počelo Europsko U17 prvenstvo za žene, koje će trajati do 14. svibnja. Naslov brani momčad Njemačke, koja je u prošlogodišnjem finalu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Španjolsku 3:2.

Upravo su ove dvije momčadi igrale međusobno na otvaranju skupine A, a Njemačka je ovaj put deklasirala Furiju, završilo je 4:1. Oberdorf i Kossler dovele su Elf u vodstvo, a Navarro je 18 minuta prije kraja uspjela smanjiti. Ipak, Rackow i Nusken su u posljednjim minutama donijele pobjedu Njemicama.

U drugom susretu ove skupine Malard je s dva pogotka odvela Francusku do 2:1 pobjede nad Češkom. Za Čehinje je jedini pogodak postigla Šlajsova.

U skupini B susjedski dvoboj igrali su Republika Irska i Engleska, a engleskinje su deklasirale svoje susjede 5:0. Pogotke su postigle Pattinson, O’Donnell, Ngunga, Hemp i Douglas.

U drugom susretu Nizozemska je napravila jedino iznenađenje dana pobijedivši Norvešku 3:1. Wilms i Casparij su dovele Nizozemke u vodstvo, da bi Tvedten u 23. minuti smanjila na 2:1. Ipak, Ter Beek je tri minute prije kraja prvog dijela donijela pobjedu Nizozemskoj.

EP U17 za žene, prvo kolo:

Skupina A

Češka 1:2 Francuska (Šlajsova 58. / 25., 55. Malard)

Španjolska 1:4 Njemačka (Navarro 62. / 27. Oberdorf, 48. Kossler, 78. Rackow, 79. Nusken)

Skupina B

Republika Irska 0:5 Engleska (3. Pattinson, 36. O’Donnell, 38. Ngunga, 41. Hemp, 64. Douglas)

Norveška 1:3 Nizozemska (Tvedten 23. / 12. Wilms, 20. Casparij, 37. Ter Beek)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.