[VIDEO] SP Hokej na ledu: Švedska deklasirala Italiju, poraz Njemačke

[VIDEO] SP Hokej na ledu: Švedska deklasirala Italiju, poraz Njemačke

I osmo kolo Svjetskog hokejaškog prvenstva je iza nas, a u četiri susreta vidjeli smo čak 27 pogodaka.

U skupini A Švedska je deklasirala Italiju 8:1. Nakon prve trećine Rask i Holm doveli su Švedsku do 2:0, no Morini je smanjio n 24. minuti. Ipak, do kraja trećine Everberg povisuje na 3:1, da bi u posljednjoj trećini Lindholm, Omark, Klingberg, Eriksson i ponovno Klingberg donijeli Blagultu uvjerljivu pobjedu.

U drugoj utakmici ove skupine Danska je nakon velikog preokreta nakon produžetka pobijedila Njemačku 3:2. Domaćini su golovima Reimera i Maceka vodili 2:0, no Storm i Poulsen su izjednačili i odveli susret u produžetak, u kojemu je Regin zabio za pobjedu Skandinavaca.

Skupinu B otvorio je susret Češke i Slovenije, kojeg su Česi dobili s uvjerljivih 5:1. Repik, Kempny i dva puta Horak doveli su Čehe do 4:0 prednosti, prije nego je Vrlić smanjio na 4:1. Ipak, konačnih 5:1 postavio je Cervenka 12 minuta prije kraja.

U posljednjem susretu dana drugi domaćin, momčad Francuske, nakon kaznenih udaraca srušila je Bjelorusiju, završilo je 4:3. Treille i Fleury doveli su Francuze do prednosti od 2:0, no Pavlovich, Sharangovich i Kulakov preokrenuli su rezultat. Ipak, Bellemare je odveo susret u kaznene udarce, gdje je ključan bio pogodak da Coste.

SP, hokej na ledu, osmo kolo:

Skupina A

Švedska 8:1 Italija

Danska 2:2 Njemačka – Produžetak 1:0

Skupina B

Češka 5:1 Slovenija

Francuska 3:3 Bjelorusija – Kazneni udarci 1:0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.