SP Atletika: Zlata za Ayanu, Gudžiusa i Manyonga

SP Atletika: Zlata za Ayanu, Gudžiusa i Manyonga

Na drugom danu Svjetskog atletskog prvenstva vidjeli smo tri finala i jednu polufinalnu disciplinu.

U muškom disku zlatnu medalju osvojio je Litavac Andrius Gudžius, koji je bacio disk na 69,21 metara, što je njegov osobni rekord. Sa samo dva centimetra manje srebrni je završio Daniel Stahl iz Švedske, dok je broncu, također s osobnim rekordom, osvojio Amerikanac Mason Finley.

Još jedna tehnička disciplina, troskok, ponudila nam je veliki spektakl, a pobjednik je postao Južnoafrikanac Luvo Manyonga sa skokom od 8,48 metara. Amerikanac Lawson skočio je četiri centimetara manje i osvojio srebrnu medalju, a za južnoafričko dvostruko slavlje pobrinuo se Samaai sa skokom od 8,32 metara.

U finalnoj utrci žena na 10 000 metara zlato je očekivano pripalo čudesnoj Etiopljanki Almaz Ayani, koja je istrčala ovu dionicu u vremenu od 30:16,32 i tako za više od 46 sekundi iza sebe na drugom mjestu ostavila svoju sunarodnjakinju Tirunesh Dibabu. Također, to vrijeme je trenutno najbolje ove godine, a posljednju trkačicu Ayana je ostavila za čak tri minute i dvije sekunde. Brončano odličje osvojila je Kenijka Tirop ispred sunarodnjakinje Nawowune.

A u jedinoj disciplini današnjeg programa, koja je bila polufinalna, finale utrke na 1 500 metara kod trkačica izborile su Kipyegon, Muir, Sifan Hassan, Semenya, Cichocka, Meraf Bahta, Klein, Dibaba, Simpson, Weightman, Akkaoui i Arafi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.