SP Atletika: Usain Bolt pobijeđen u svojoj posljednjoj utrci u karijeri!

SP Atletika: Usain Bolt pobijeđen u svojoj posljednjoj utrci u karijeri!

Velika legenda svjetske atletike oprostila se od trčanja na čudan način, brončanom medaljom. Veliki, vjerojatno i najveći trkač i atletičar svih vremena, Usain Bolt na svom posljednjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu večeras je istrčao svoju posljednju pojedinačnu utrku na 100 metara.

Ranije večeras u polufinalnoj utrci lakoćom se prošetao svojom kvalifikacijskom skupinom i u vremenu od 9,98 plasirao se u finale, baš kao i Coleman, Blake, Prescod, Simbine, Gatlin, Vicaut i Su.

No, ta strašna konkurencija večeras je bila jača. Kad su u 22:45 na 18 stupnjeva stali jedan pored drugoga na startnoj liniji u svom stilu 30-godišnji Jamajčanin sporije je krenuo u utrku. No, kada se očekivalo da na nekih 40-ak metara svojim dugim koracima krene u pohod na zlato, nije uspio. Iz daljine se pojavio omraženi Justin Gatlin, Amerikanac koji je odradio dvije godine kazne zbog dopinga.

Vrijeme pobjednika je bilo 9,92, samo dvije stotinke sporiji bio je još jedan Amerikanac Coleman, a Bolt je istrčao 9,95Lightning Bolt tako nije osvojio svoje četvrto svjetsko zlato. U Daeguu je 2011. godine zbog pogrešnog starta bio diskvalificiran, a ovaj put osvojio je svoju prvu svjetsku broncu.

Foto: Svt.se

Također, u svojoj bogatoj kolekciji Usain Bolt ima i četiri svjetska zlata s 200 metara, četiri svjetska zlata na štafetama 4×100 metara, zatim osam olimpijskih zlata, a drži i svjetske rekorde na svakoj od te tri discipline. Sveukupno je u karijeri osvojio 34 medalje, od kojih 25 zlatnih, sedam srebrnih i dvije brončane.

Ipak, ovo nije posljednje zbogom velikog Usaina. Naime, iduće subote na rasporedu su i štafetne 4×100 utrke, prvo jutarnje kvalifikacije, a zatim i večernje finale, u kojima će Bolt s momčadi Jamajke otrčati svoju posljednju štafetu u pohodu na svoje posljednje zlato. A ako … nakon što ga osvoji, bit će to i trenutak za pamćenje, trenutak kada munja više neće svijetliti atletskim stazama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.