SP Atletika: Čudesan rekord Stefanidi, Thiam zlato u sedmoboju, Bowie najbrža trkačica svijeta!

SP Atletika: Čudesan rekord Stefanidi, Thiam zlato u sedmoboju, Bowie najbrža trkačica svijeta!

Završio je i treći dan na Svjetskom prvenstvu u atletici, a vidjeli smo tri finalne discipline i tri polufinalne.

Dobili smo novu svjetsku prvakinju u skoku s motkom, a to je Grkinja Ekaterina Stefanidi. Ona je iz prve preskočila 4,91 metar i osvojila zlato ispred Amerikanke Sandi Morris, s preskočenih 4,75. Broncu su podijelile Robeilys Peinado iz Venezuele i Kubanka Yarisley Silva sa 4,65, a vrijedi spomenuti kako je rezultat Grkinje trenutno vodeći rezultat ove sezone.

Sasvim očekivano Nafissatou Thiam iz Belgije osvojila je zlato u ženskom sedmoboju. Nakon svih sedam disciplina imala je 6784 boda, odnosno 88 bodova više od Njemice Schafer. Broncu je, s novim nacionalnim rekordom od 6636 boda, osvojila Anouk Vetter iz Nizozemske.

U jedinoj finalnoj utrci večeri, onoj kraljevskoj na 100 metara za žene zlato je osvojila Tori Bowie iz Sjedinjenih Američkih Država s vremenom njezinog rezultata sezone od 10,85. Samo stotinku sporija bila je Ta Lou iz Obale Bjelokosti i to sa svojim osobnim rekordom, dok je jedina europska finalistica Dafne Schippers osvojila broncu.

Što se polufinalnih disciplina tiče, u polufinalu muške utrke na 400 metara ponovno je Steven Gardiner srušio nacionalni rekord Bahama i s vremenom od 43,89 plasirao se u finale kao najbrži. Uz njega su dalje prošli i Allen, Van Niekerk, Makwala, Thebe, Kerley, Gaye i Haroun.

Finale cijenjene utrke na 110 metara s preponama izborili su McLeod, Darien, Shubenkov, Ortega, Baji, Merritt, Brathwaite i Parchment. U konačnici, u finalu utrke na 800 metara u finalu ćemo gledati osmoricu najbržih – Bett, Aman, McBride, Bosse, Langford, Andre, Lewandowski i Korir.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.