SP Atletika: Usain Bolt vraća se na atletsku stazu!

SP Atletika: Usain Bolt vraća se na atletsku stazu!

Ono što se spominjalo, ono o čemu se spekuliralo, konačno je i potvrđeno – Usain Bolt ponovno će trčati! Legendarni Jamajčanin vraća se na atletsku stazu u subotu i nastupati će za štafetu Jamajke, potvrdio je sam atletičar.

”Uvijek sam bio uzbuđen kad sam trčao štafetu, ipak je to momčadski dio natjecanja i definitivno sam im (štafeti) spreman pomoći. Čini se da su momci spremni i željni novog zlata”, izjavio je 31-godišnjak za Reuters.

Ipak, ono što se nije očekivalo je to da će Lightning Bolt trčati i kvalifikacijsku utrku, a ne samo finale, kako se najavljivalo. U štafetnom dijelu natjecanja Bolt je Jamajci već donio četiri svjetska zlata i tri uzastopna zlata s Olimpijskih igara. Razlog trčanja i kvalifikacijske runde leži u činjenici kako se Bolt ove sezone nije odlučio trčati na 200 metara pa će odmoran dočekati štafetni dio natjecanja.

Inače, ovo će biti pohod Jamajke na čak sedmo uzastopno zlato u štafeti 4×100 metara, nešto što nikome u povijesti nije uspjelo. Na Olimpijskim igrama 2012. godine, upravo u Londonu, Bolt je zajedno s Nesta Carterom, Michaelom Fraterom i Yohanom Blakeom postavio novi svjetski rekord ove discipline od 36,84, što i dan danas nije srušeno.

U subotu je veliki Jamajčanin osvojio brončanu medalju u utrci na 100 metara i tako se oprostio od pojedinačnog dijela natjecanja, a sada mu je prilika da se zajedno sa momčadi oprosti kako mu to i priliči, zlatom i svojom jubilarnom 20. medaljom s velikih natjecanja.

Foto: Thesun.co.uk

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.