SP Atletika: Sara Kolak četvrta u bacanju koplja!

SP Atletika: Sara Kolak četvrta u bacanju koplja!

Olimpijska pobjednica Sara Kolak petog dana Svjetskog atletskog prvenstva krenula je u pohod i na svjetsko zlato. U Londonu je u konačnici završila na četvrtom mjestu i tako ostala bez medalje na jedinom natjecanju u kojemu joj medalja i nedostaje.

U prvoj seriji bacila je jako loše, jedva više od 40 metara te je nezadovoljno namjerno prestupila. Vrijedi spomenuti kako je temperatura bila svega 16 stupnjeva, što je izuzetno hladno za bacačice koplja. Nakon prve serije na prvom mjestu bila je Khaladovich iz Bjelorusije, a europska prvakinja je u drugoj seriji samo popravila svoj rezultat bacivši 64,05.

Ipak, nakon nje uslijedila je naša predstavnica i koplje bacila na 64,95 metara te zauzela vodstvo. Međutim, vodeća je bila samo dvije minute, prije nego što je krenula Barbora Špotakova i bacila koplje na 66,76 metara i došla u vodstvo. Ponovno je Sara u trećoj seriji prestupila, nakon što je bacila ispod 55 metara, a u toj trećoj seriji Kineskinja Li bacila je koplje na udaljenost od 66,25 metara, što je njen osobni rekord, čime je gurnula Kolak na treće mjesto.

U četvrtoj seriji ponovno je Kolak bacila jedva preko 55 metara, da bi ju Huihui Lyu u toj seriji preskočila i sa 65,26 metara popela se s osmog na treće mjesto. Pretposljednja serija bila je nešto bolja za Saru, no koplje je palo na 63,50 metara.

U posljednjoj seriji ponovno je Sara Kolak bacila ispod 50 metara te namjerno prestupila i nije uspjela doći do medalje. Zlatno odličje osvojila je Barbora Špotakova s bačenih 66,76 metara, dok je Kineskinja Li završila na drugom mjestu sa 66,25. Njezina sunarodnjakinja Lyu osvojila je broncu, a zanimljivo je reći da je braniteljica naslova Molitor ostala na sedmom mjestu sa samo 63,75.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.