SP Atletika: Lavillenie ponovno bez zlata, zlatni Bosse i Van Niekerk

SP Atletika: Lavillenie ponovno bez zlata, zlatni Bosse i Van Niekerk

Završen je i peti dan Svjetskog prvenstva u atletici, što znači da smo došli na točno pola natjecanja. Nakon što je naša Sara Kolak završila na četvrtom mjestu i ostala bez medalje, red je bio i na ostale atletičare. Večeras smo vidjeli četiri finala, dva polufinala i jednu kvalifikacijsku disciplinu.

Prvo finale bilo je ono u skoku s motkom gdje je Renaud Lavillenie senzacionalno poražen. Bolji od njega bio je Amerikanac Sam Kendricks, koji je preskočio 5,95 metara iz trećeg pokušaja. Francuz u konačnici nije uspio biti ni srebrni, jer je ispred njega završio Piotr Lisek. Obojica su preskočila 5,89, no Poljak je to uradio iz manjeg broja pokušaja pa se Lavillenie morao zadovoljiti broncom.

Zlato u utrci na 3 000 metara s preprekama za muškarce osvojio je Kenijac Conseslus Kipruto. On je s vremenom 8:14,12 bio brži od Marokanca ElBakkalija, koji je osvojio srebro. Brončanu medalju osvojio je Amerikanac Evan Jager i to ispred branitelja naslova, Francuza Mahiedine Mekhissija.

Ipak, Francuzi su osvojili jedno zlato danas, a za njega se pobrinuo Pierre-Ambroise Bosse. On je sa svojim rezultatom sezone od 1:44,67 osvojio zlatnu medalju u utrci na 800 metara, ispred Poljaka Kszczota i Kenijca Betta, dok je domaća nada Kyle Langford s rezultatom karijere od 1:45,25 ostao na svega četiri stotinke od bronce.

Posljednje finale dana bilo je rezervirano za trkače na 400 metara, a zlato je u ovoj disciplini odnio Wayde van Niekerk. Južnoafrikanac je apsolutno očekivano u vremenu 43,98 osvojio zlato ispred Stevena Gardinera iz Bahama te Katranina Harouna, koji je s rezultatom sezone osvojio broncu.

Finale utrke na 400 metara s preponama za trkačice izborile su Hejnova, Tracey, Sprunger, Carter, Muhammad, Watson, Tate i Doyle, dok je finale ženske kugle izborilo 12 natjecateljica, redom Gong, Carter, Marton, Saunders, Thomas-Dodd, Bian, Leantsiuk, Crew, Boekelman, Gao, Lopez i Arcanjo.

Vrijedi spomenuti i kako su se iz kvalifikacija utrke na 200 metara za žene u polufinale plasirale Dafne Schippers s 22,63, zatim Miller-Uibo, Ta Lou, Asher-Smith, Duncan, Kambundji, Emmanuel, Stevens, Facey, Gaither, Haase, Lalova-Collio, Atcho, Belimpasaki, Strachan, Odiong, Rosa, Forbes, Bianca Williams, Santos, Palframan, Jodean Williams, Hackett i Raffai.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.